Діжонська гірчиця для салату

У світі існує безліч видів салатів, кожний з яких має власну історію. Загальновідомо, що особливого присмаку салату, який не сплутаєш з іншим, додає заправка певним соусом. Саме про цей особливий інгредієнт, під назвою «діжонська гірчиця», ми сьогодні й розповімо. Ви дізнаєтесь цікаву історію винаходу соусу, що входить до його складу, який найпопулярніший рецепт салату.

Що таке діжонська гірчиця, з чого вона виробляється?

Діжонська гірчиця з чого складається

Розповідь про винахід цього відомого соусу варто розпочати з короткої передісторії. Отже, назва продукту походить від французького міста Діжон, з регіону Бургундія. Ще з раннього середньовіччя це невелике містечко стало центром виробництва гірчиці. Цікаво, що аж у 1336 році, цю особливу страву вперше подали до столу короля Філіпа VI. Чи оцінив він її смак невідомо, але пізніше, у 18 сторіччі вона стала відомою на весь світ. Вважається, що спочатку соус вироблявся з коричневих зерен гірчиці та столового оцту. Але потім один з виробників на імʼя Жан Нажон покращив рецептуру, замінивши оцет на «вержус» — кислий сік, який вичавлювали з зеленого винограду. Наразі ж, до складу входить: цілі зерна гірчиці, біле вино (або винний оцет), сіль, та вода. Сучасний соус до салату з діжонською гірчицею відрізняється особливим жовтуватим кольором та насиченим смаком.

Рецепт простого салату з гірчицею Торчин «Діжонська»

Рецепт діжонського салату

Як і обіцяли, далі ми розповімо про рецепт смачного салату з діжонською гірчицею. Він дуже простий у приготуванні та містить інгредієнти, які можливо знайти у будь-якому продуктовому магазині. Для приготування вам знадобиться:

Основні інгрідієнти:

  • відварене куряче філе – 1 грудка;
  • листя салату – 3-4 шт.;
  • томати чері – 150 г;
  • сир фета – 100 г;
  • рукола – 50 г.

Для заправки:

  • гірчиця Торчин «Діжонська» – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сік лимона.

Процес приготування цієї чудової страви не складний. Отож, розпочнемо:

  1. Викладіть у глибоку тарілку тонкі слайси курячого філе, листя салату*, руколу і томати чері.
  2. У іншій ємності ретельно змішайте оливкове масло, лимонний сік та діжонську гірчицю.
  3. Додайте готову заправку до салату та перемішайте.
  4. Завершіть приготування страви, посипавши її сиром фета.

*Листовий салат краще рвати руками, відрізаючи тільки зайві частини.

Готово! Залишилося лише насолодитися пікантним смаком вашого салату. Сподіваємося, ці поради стануть вам у нагоді, вам точно сподобається!

Сейчас на сайте 66 гостей и нет пользователей